perjantai 3. helmikuuta 2012

Mikä ihmeen mettäkakko?

Kukaan meistä ei ollut aikaisemmin kuullut tästä herkusta. Kerran kun olimme kaupassa näimme tuon puhuttelevan paketin nimeltään Mettäkakko. Jo pelkästään tuo nimi oli niin hämmentävä, että kyllähän se ostoskoriin tarttui mukaan. 
Mettäkakon historia lyhyt oppimäärä:
- Tullut Ruotsista.
- Pullan ja pikkuleivän välimuoto.
- Alkuperäisessä ohjeessa tehtiin vastalypsettyyn lehmänmaitoon.
- Hyvin energiapitoinen, ei sovellu karppaajalle.
Aluksi emme tosiaan tienneet onko mettäkakko suolainen vai makea leivonnainen. Niinpä lähdimme selvittämään asiaa. 

Olli sai kunnian olla ensimmäinen maistaja. Olli tuunasi mettäkakon mansikkahillolla ja kermavaahdolla. Annos toimi hyvin ja maalissa olikin helppo hymyillä niin kuin kuvasta näkyy.

Mona otti haasteen vastaan ja laittoi mettäkakon leivänpaahtimeen ( Huom! Lähinnä oleva leivänpaahdin oli Kilpisjärven tutkimusasemalla.) Tämän jälkeen hän otti palan suklaata ja sulatti sen kuumana käyvään Mettäkakkoon. Näin Mettäkakko sai herkullisen kuoren ja Monan oli helppo työ sulattaa suussaan tuo Lapin creme brulee. 

Taivaallisen nautinnon aukio.
Sallalle jäi haastavin tehtävä ainakin ennakkoon kaavailtuna. Suolainen Mettäkakko. Salla ohjeistettiin kuorruttamaan mettäkakko tsatsikilla. Kuten kuvasta näkyy Salla ei oikein tiennyt miten suhtautua ala tsatsiki mettäkakko. Top chef kilpailijat, jos tarjoatte Välimäen Hansulle Mettäkakkoa tsatsikilla, niin laittakaa päälle vaikka rommia tai jotain. 
Top kolme
1. ala creme brulee mettäkakko
2. rehellinen ja mansikkahillo ja kermavaahto hässäkkä
3. Ala tsatsiki mettäkakko

Lopuksi vielä haaste lukijoille. Kokeilkaa Mettäkakkoa sinapilla, mieluiten tulisella. Kukaan meistä ei tätä tajunnut tai uskaltanut kokeilla. Olisi myös hauska tietää mikä on eteläisen paikka mistä saa vielä Mettäkakkoja.

Jos jalkaan tulee rakko,
ota Metsäkakko.

2 kommenttia:

  1. Toitteko monta kiloa tullessanne tuota pohjoisen herkkua? Voisin maistella sitä maksamakkaran ja suolakurkun kanssa. Nam, nam.

    VastaaPoista
  2. Uskon vakaasti, että myös paistetut silakat ja juokseva hunaja voisi olla hyvä vaihtoehto tämän herkun päälle / väliin.

    VastaaPoista