tiistai 10. tammikuuta 2012

Kas kas kaamosta.

Pakkanen lauhtuu, mutta pimeys pysyy. Aamulla Salla huomasin henkilökohtaisen toppavaatelinjauksensa olevan hätävarjelun liioittelua; koulussa ulkovaatteista kuoriutui punainen ja hikinen tyyppi. -25 asteen ja -14 asteen pakkasessa on selkeä ero. Kuulimme myös legendaa siitä millaista on elellä täällä, kun pakkasta on -48 astetta. Silloin jäätyy naama ja autot. Nissanin lämpömittari riitti vain - 30 asteeseen. Repikää siitä.

Opehuone ja sen sisältö ovat tulossa tutuiksi: opettajien nimet ja kahvinkeittimen paikka alkavat hiljalleen hahmottua. Tunnelma on kaiken kaikkiaan leppoisa ja todennäköisesti pohjoisen murre on hallussa kun palajamme takaisin kotikonnuille. Lisäksi saimme kutsun paikalliseen "Met laulamme" kilpailun tuomaristoon. Eli ei muuta kun tiukkaa Idolsin katselua ja vinkkien haalimista siihen miten murskata alakoululaisten unelmat pop-tähteydestä.

3/4 joukkueestamme kävi tänään hiihtämässä, mutta Mäkisen Salla, tuo mainion vastustuskyvyn omaava aikuinen nainen, nukkui kolmen tunnin päikkärit. Joukkuehiihtomme tähtijäsen oli kaikkien odotusten mukaisesti Pusan Olli. Silllä välin kun perinteisen paahtajat tasasivat sykkeitään suunnilleen sadan metrin välein, Pusa paineli menemään luistellen. Matkaa kertyi kuitenkin melkein 9km, vaikka loppumatka sujuikin lähinnä suksia siirrellen ennemmin kuin hiihdellen.
Arkistokuvaa

Essayah oli muuten lunastanut paikkansa presidenttiehdokkaiden vaalimainostelineessä. Tienvarsitelineessä on vielä yksi paikka vapaana, saa nähdä kenen kampanjabudjetissa on vielä paukkuja lennättää vaalijulisteet tänne asti.

1 kommentti:

  1. Nyt Salla vois vähä tsempata ja näyttää, mistä Mäkiset on tehty. Troppia naamaan, havuja perkele ja muistelemaan ala-asteen muistoista, että mitä ne sukset oikein ovat ja miten niitä oikein käytetään. Ja alamäessä muista kaatua kyljelleen.

    T:T

    VastaaPoista