lauantai 7. tammikuuta 2012

Timanttista!


Matkan jännittävin osuus oli Jyväskylän jälkeen, jolloin joku urpo autossaan häiriköi Monan rauhallista ja sujuvaa ajoa jarruttamalla menoa ohituksen jälkeen ja ajaen kiinni puskurissa pitkät päällä. Meitä pelotti kaikkia.Varoitukseksi teille jotka matkustavat lähipäivinä akselilla Jyväskylä-Muonio, auton rekkari oli VHG-339 tai joku toyota se oli. 

Matka sujui oletettua nopemmin. Pian olimmekin jo Oulussa, jolloin meitä viihdytti aukinainen takaluukku (takaluukussa mm. neljä läppäriä ja pleikka kolmonen) Meitä kaikkia jännitti. Onneksi mitään ei tippunut pois.
Sitten syötiin aamupala. Lauri söi neljä munaa. Hyvä.

Kaikilla oli kauhean kivaa Ruotsin puolella, Salla oli hieman hämmentynyt.
Yli-Tornion kieppeillä huomasimme sillan, jossa oli joku jännä kyltti, jossa luki: Ruotsi. Mentiin sitten kattelemaan Ruotsia ja otettiin oikein valokuvakin.

Ruotsalaiset porot olivat kaikki naama ( turpa tai mikälie) lumessa. Joku meistä (Mäkine) ei ollut ennen nähnyt ruotsalaista poroa ja niiden käytös oli erikoista. Onneksi biologi Pusa osasi selittää niiden outoa toimintaa: "Porot pitää naamaa lumessa, koska niillä on siellä hyvä olla." Se jätkä tietää mistä puhuu. 



Ruotsalaisia poroja, joiden kanssa oli kommunikointiongelmia. ( Huomaa oikealla laumanjohtaja.)

Sitten olikin aika mennä Alkoon, mutta ei tietenkään Muonioon, sillä maineemme olisi mennyt kyläläisten edessä välittömästi. Käytimmekin turvallisesti Alkoa, joka oli noin 100 kilometrin päässä määränpäästämme. Ostimme tuotteita riittävästi.

Majoittautumissektorille saavuttuamme etsimme mökkimme ja raadannan jälkeen myös kaikki villasukat ja tykit sisätiloihin. Ollin huoneeseen emme saaneet valitettavasti valoja, mutta asiasta puhelimitse tiedustellessa vastaus oli lyhyen ytimekäs "Lapissa ei kannata pitää kiirettä". Valot toimivatkin hetken viiveellä. Asenteellisessa valmistautumisessa meillä siis on vielä muutama askel otettavana ennen opetusharjoittelun alkua.

Tällä hetkellä lauantai-ilta vaikuttaa rauhalliselta, mutta uskomme että meno tästä yltyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti