lauantai 7. tammikuuta 2012

Mistä meille teemabiisi?

Muonio teemabiisi ehdokkaat ovat tässä. Arvovaltainen tuomaristomme on pitkän harkinnan jälkeen valinnut lukuisien mahdollisuuksien joukosta seuraavat viisi kappaletta. Kuuntele kappaleet, lue perustelut ja äänestä kommenteissa. Ja ennen kaikkea, nauti. Äänestysaikaa annamme pikkulauantain kunniaksi 11.1.2012 asti. Käytä äänesi, sillä sinä voit vaikuttaa.

Ehdokas No. 1:
Jari Sillanpää- Satulinna

Tuntui, että unelma särkyi, koska Tansania vaipui taka-alalle, vaikka kärsin ja taistelin sen eteen. Olin alamaissa, kunnes unelma alkoi herätä uudelleen henkiin epämääräisellä Lappi-puheella. Sokkotreffailun jälkeen Muonio vaikutti pätevältä kandidaatilta ja unelma Suomen "Tansaniasta" alkoi elää. Jarin biisi antaa kaikille meille elämän pikkuhaaveilijoille toivoa, "jos sä otat sen". Videossa Jari näyttää nuorelta ja käsite merkitsevä katse saa aivan uuden merkityksen. Take it or leave it.

Kappaleen omistamme Vili Partaselle, koska yksi pikkuhaaveilija katosi jonnekin Tansania- Muonio välillä. Ilmeisesti kiertoliittymä Tallinnaan oli liikaa.

Ehdokas No. 2:
Arttu Wiskari - Mökkitie

Koko kansan Arttu on viihdyttänyt meitä musiikillaan jo kokonaisen vuoden. Tämä kappale herättää meissä voimakkaita tunteita. Millä järjellä saunominen Muoniossa maksaa 15€ tunti, kun Wiskari saa tehdä sitä ilmaiseksi mökillään päivittäin. Artulla näytti olevan uunikin. Meillä ei. Ja kuka helvetti on Henri Toivonen?
Meitä mietityttää myös, että onko Arttu todella 27-vuotias, vai salaako hän jotain...

Omistamme kappaleen Sallan veljelle Tommi Mäkiselle, sillä Salla lupaa Tommille, että hän löytää vielä oman elämänsä Arttu Wiskarin.

Ehdokas No. 3:
Lauri Tähkä ja Elonkerjuu- Pauhaava sydän

Kappale valikoitui viiden parhaan joukkoon suurilta osin siksi, että viimeiset valveilla viettämämme hetket, ennen aamukolmen herätystä tänään, oleskelimme pienessä yksiössä Tampellan laidalla katsoen The Voice of Finlandia ja Lauri Tähkää kommentoiden (Tämä aiheutti suurta hämmennystä sohvalla kirjaa lukeneessa Laurissa). Monan sanoin: "Lauri mitä sä oot tehnyt sun hiuksilles?/ Lauri älä oo tollanen!". Tulimme Muonioon hakemaan uusia kokemuksia, mitä on pauhaava sydän? Onko sillä tekemistä jotain tekemistä nitrojen kanssa? Onko Muoniossa vanhainkotia jossa voisimme tarkistaa asian?

Lauri Tähkän hienon kappaleen omistamme kaikille pohjanmaalaisille. "Sun lähelläs mieli peilityyni on, kuin Muonion järven jää"

Ehdokas No. 4:
Pariisin Kevät - Tämän kylän poikii

Pohdimme tosissamme keskinäistä kilpailua "Kuka löytää oudoimman ystävän", mutta jo ennen kilpailun alkua Salla vei kisan voiton kysymällä Ollia ystäväkseen. Sen sijaan kappale muistuttaa meitä joskus Oulun jälkeen käymästämme keskustelusta. Keskustelun tuloksena on hyvin todennäköistä, että kuukauden päästä Hämeenlinnaan saapuu farmariautolla ainoastaan lievästi väsynyt Mona, joka kertoo meitä vastaanottamaan tulleelle väkijoukolle uutiset, joiden mukaan Salla jäi hieman epätoivoisen näköisenä paikallisen poromiehen rinnalle (tosin onni oli selvästi nähtävissä aivan surullisten silmien takana). Lauri oli viime näkemän mukaan juuri ja juuri ehtinyt heittämään hyvästit kodan rakennuksensa keskellä ja Olli oli toteuttanut pitkäikäisen unelmansa ja lähtenyt Norjaan kalastusalukselle katselemaan ilmaisia elokuvia. Muonioon jää myös erittäin hyvinvoiva kultti, jonka sisältö ei ole vielä täysin selvä.

Tämän kappaleen omistamme kaikille teosto-oikeuksista maksaneille.

Ehdokas No.5:
Lovex - Watch Out

Ehdoton ennakkosuosikko. Kappale joka on muuttanut matkamme kurssin suuntaa. Tämä kappale herättää paljon kysymyksiä. Viettikö Lauri suurimman osan matkastamme suksiboksissa? Paraniko Sallan flunssa? Onko viimeinen vihreä sittenkään vihreä? Vieläkö Pusa jaksaa olla positiivinen?
Ja ennen kaikkea, miten huono on Kurt Palmrothin musiikkimaku?

Omistamme Lovexin kappaleen Kurt *paita-pois* Palmroth II:lle.  Kaikki Kurren tuntevat tietävät, että hänellä on lyömättömät tilastot myös kaukalon ulkopuolella.

Kastajaiset 3/3
Pikkujoulut 1/3
Paratiisi 1/1
Tulojuhlat 2/3
Ale ½
Rocktown 2008- 2011
Nightlife ∞ [ääretön]

Vuoden 2012 Talvipäiviä odotellessa. Kajaani Watch Out!

11 kommenttia:

  1. Arttu Arttu!!!
    Ja kyllähän Salla pitää "omanelämänsäarttuwiskari" saada. Osaahan se mies puhua kauniisti musiikin tahdissa ja onhan se komia!

    t:Tommi-veli

    VastaaPoista
  2. Pariisin kevät - Tämän Kylän Poikii
    Muistuttakoon se teitä syömään lääkkeet ja tulemaan porukalla takaisin sieltä - tai jäämään porukalla sinne (ryhmäkuri!).

    -Veltsu

    VastaaPoista
  3. Olen tosikko: Pariisin Kevät, vaikka kyseinen orkesteri olikin aivan onneton livebändi. Mitään muuta biisiä ei kehtaa kuunnella edes yksin pimeässä. Mitä se mahtaa kertoo teidän kollektiivisesta mielenlaadustanne sekä ympäristön vaikutuksesta siihen, kun juuri nämä vaihtoehdot tuntuvat teistä luontevimmilta? En uskalla edes kuvitella.

    VastaaPoista
  4. Vaikea valinta... Harkitsin pitkään Lauri Tähkän ja Jari Sillanpään välillä ja päädyin lopulta Jarin upeaan Satulinnaan. Siinä on Lappiin sopiva tunnelma ja voitte rakentaa mökin pihalle vaikka oman satu-lumi-linnan. Eikä "koko kansan" Jari voi olla väärä valinta.

    -Milla

    VastaaPoista
  5. Matti 32 v. (nimi muutettu)9. tammikuuta 2012 klo 20.38

    Lovex, i just love those guys.

    VastaaPoista
  6. Aika hiljasta vielä täällä blogissa, mut täytyy arvostaa tota Mattia. Helvetin hyvä maku ja varmasti myös komee jannu kaikin puolin. Lovexia pliiiiiiiis. DDDDD LOL.

    VastaaPoista
  7. Siis äänestän nyt virallisesti sitä Arttu Wiskarin Mökkitietä. Kyllä sitä kuuntelee ja se sopii teidän mökkeilyyn - luulisin.

    VastaaPoista
  8. Huhhuh, mitä biisejä! Näistä äänestäminen muistuttaa huolestuttavasti kuolemaantuomitun mahdollista valintaa millä tavalla hän lihallisen elämänsä tahtoisi päättää. Lovex ny on nii susipaska, että sen kuunteleminen on verrattavissa itsemurhaan paperiviiloilla samalla jaloista hirtäytyen. Vertaus suden paskaankin on kohtuuton, vaan kyse on enemmänkin suden paskasta joka vielä paskantaa ja silloin lopullinen tuotos olisi jotain lovexin tapaista, mutta parempaa. Näistä kuolemaantuomitun vaihtoehdoista valitsen Pariisin kevään, joka muistuttaa heroiinin yliannostusta.

    <
    -

    -

    VastaaPoista
  9. Pariisiin kevät koska se on ainut siedettävä kappale teidän listalta.

    VastaaPoista
  10. Lovex, se on hauska.

    VastaaPoista
  11. Mistä nämä laulut on vedetty?? Ääni menee Artulle! Se oli vähemmän häiritsevä. :D

    VastaaPoista