torstai 19. tammikuuta 2012

Torstain perinteisiä touhuja

Suolaista letuntäytettä ja smetanaa. Nam.
Torstai on muodostunut päiväksi jolloin teemme kaikenlaisia, jo perinteisiksi muodostuneita asioita, kuten pelaamme Trivial Pursuittia (kaksi kertaa ja kaksi voittoa tytöille), teemme lättyjä (kerran), vietämme yhteistä tv-iltaa (kaksi kertaa)ja nautimme toistemme älykkäästä seurasta.
Olli paistaa lettuja ja Salla syö ne
Tämä tarkoittaa aktiivista keskustelua kaikesta maan ja taivaan välillä. Viime aikoina keskustelua ovat herättäneet mm. Guggenhaim, kuntaliitokset ja Muonion kunnan epävakaa tilanne (kunnanjohtaja on hakusessa), epäreilu ja jossain tilanteissa täysin perustelematon tuomarointi television reality-musiikkiohjelmissa (painoindeksi perusteena?), Hesarin mielipidepalstan kirjoitukset (mukaan lukien Pekka Räihän kirjoitus), vaikka lehti tänne saapuukin päivää myöhässä, harjoitteluluokkamme säkenöivät persoonat sekä koulun persoonalliset toimintakulttuurit.
Tällä kertaa lähti irti katosta ilman apuvälineitä
Muonio ja Muonion koulu ovat ehdottomasti näyttäneet parhaita puoliaan meille. Heti ensimmäisten päivien jälkeen alkoi keskuudessamme muhia ajatus tulla Muonioon tai vastaavaan paikkaan sijaiseksi puoleksi vuodeksi. Saa nähdä kuinka hyvin Muonio meidät manipuloi, ja kuinka moni meistä tulevaisuudessa oikeasti päätyy töihin poronhoitoalueen pohjoispuolelle.

Mestarivatkari tarkistaa tuloksen.
Tänään kuitenkin teimme lettuja, ja nautimme niistä, sillä olemme viimeisten kahden päivän aikana polttaneet kaloreita hiihdon lisäksi myös Zumbassa ja lentopallossa. Zumbasta on vaikea vielä sanoa mitään tyhjentävää. Sen verran voimme sanoa, että kokemus oli avartava, joten tytöt haastavat myös pojat osallistumaan ensi viikon Zumbaan. 

Viime päivinä majoituspaikkaamme ovat elävyttäneet rekkakuskien legioona, tsekkiläinen, pari saksalaista ja suomalaisia. Täälläkin siis tapahtuu. Lähellä oli ettemme sammuttaneet yhtä rekkaa useamman tunnin tyhjäkäynnin jälkeen. Olisi voinut tapahtua siis enemmänkin (Mad Max- tyylinen rekkatakaa-ajo)

Lettukesteissä jokainen meistä löysi omat lahjakkuusalueensa; Salla on hyvä pilkkomaan juttuja, Mona on erinomainen paistaja, Lauri vatkaa kuin vanha tekijä ja Olli on armoitettu letunheittäjä. Kaikki ovat keskivertoa parempia syöjiä. Ihana tiimi. Luuvluuv.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti