maanantai 23. tammikuuta 2012

Rovaniemi Experience

Iso lumiukko, Mona löi sitä ja oli se lunta, ei sentään muovia.

Lauantaiaamun valjetessa heräsimme kukin omista sopistamme, pojat kivasta vinttikomerosta. Maittavan aamiaisen jälkeen suuntasimme matkamme napapiirin rajalle. Emmehän olleet viettäneet sen sisäpuolella kuin 2 viikkoa. Reissun syy saattoi jäädä vähän epämääräiseksi, mutta sisältöä löytyi senkin edestä. Santaparkissa, Monan sanoin Joulupukin Helvettissä, näimme mm. turisteja, poroja, lumiukkoja, joulupukkikrääsää ja kai sen napapiirinrajankin jossain välissä. Lisäksi saimme nauttia jatkuvista joululauluista, hiippalakeista ja kaupallisuuskritiikistä.


Epäkaupallinen joulumuori ja luokaton poro.
Joulumaan jälkeen suuntasimme matkamme Arktikumiin, Lapin maakuntamuseoon. Siellä tutustuimme kaikkeen arktisen ilmaston ja Lapin sodan väliltä. Täytetyt eläimet ovat aina vakuuttavan näköisiä.

Arktikumin hieno keskilaiva.








Hyvää kreikkalaista ruokaa ja illalla teatteriin. Yllättävän kulturellia.

Rovaniemen teatterin esitys "Voisiko maailma olla ilmainen" herätti joukossamme hämmentyneitä, mutta hyväksyviä katseita, varsinkin loppua kohden.

Onhan se totta, että välillä tekee ihan hyvää miettiä mitä tapahtuisi, jos kaikki, siis ihan kaikki (jopa hengittäminen) maksaisi. Tätä pohdimme ennen väliaikaa.


Kollektiivinen ääni : KYLLÄ
Väliajan jälkeen meille näytettiin välahdys siitä, miltä maailma näyttäytyisi, jos kaikki, siis ihan kaikki, olisi ilmaista.

Supersankari pukuja, ylinäyttelemistä ja grillimakkaraa. Hyvää laulua. Unohtamatta Intiannorsuja. Mandoliinisoolo ilman mandoliineja. Ja paras suutelukohtaus ikinä. Ja se kesti pitkään.

Ensimmäinen näytös: Pusaa väsytti.
Toinen näytös: Pusa saa tehtävän. (Vaikka haaveilikin näyttämöllä paistettuja makkaroita, sai osallistua kuitenkin vain pitelemällä paperista valolyhtyä.) Kyseinen keskittymistä vaativa tehtävä tuli tosiaan tarpeeseen.

Sunnuntaina lähdimme reippailemaan Ounasvaaran tonttupolulle. Joukkomme ei suinkaan ollut tonttumainen tai piristänyt lumista maisemaa (kts. kuva vasemmalla) sen sijaan ryhmittymämme muistutti lähinnä epämusikaalista hevibändiä.







Eihän Rovaniemi experience ole täydellinen ilman visiittiä tajunnanräjäyttävän näyttävälle LORDI aukiolle. Pakolliset turistikuvat tietenkin ja äkkiä pois. Aukion näyttävyyttä lisäsi valtava lumikasa.

1 kommentti:

  1. Ei ne elävät elukat niinkään, mutta hurraa-huuto tulee täytetyille eläimille: luotan siihen, että voin imeä sitten niihin liittyviä, pohjoisella eksotiikalla sävytettyjä, vaikutteita.

    VastaaPoista